ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ

Το νησί της Αντιπάρου

Το νησί

Ένα μικρό νησί στην καρδιά των Κυκλάδων, όπου η ομορφιά του υπερνικά κατα πολύ το μέγεθός του. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός ναυτικού μιλίου από την Πάρο, απ’ όπου μπορείτε να έρθετε με φέρι από το λιμανάκι της Πούντας, είτε με καραβάκι απ’ ευθείας από την Παροικιά. Τα 60 χιλιόμετρα ακτογραμμής της Αντιπάρου προσφέρουν απαράμιλλη φυσική ομορφιά με κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένιες παραλίες.

Στη χώρα του νησιού τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα λευκοβαμμένα σπίτια περικυκλωμένα από ροζ και μωβ μπουκαμβίλιες δημιουργούν μια μαγευτική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα που σας προκαλεί να την ανακαλύψετε.

Τι να κάνετε

Στην πλατεία της Χώρας, το δρομάκι μετά την εκκλησία του Αγίου Νικολάου οδηγεί στην είσοδο του βενετσιάνικου κάστρου της Αντιπάρου, τον πρώτο πυρήνα του οικισμού. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με πανοραμική θέα, καθώς και πλήθος άλλων μικρών εκκλησιών σ’ όλο το νησί. Αξίζει ακόμα να δείτε το νησί του Δεσποτικού, νότια της Αντιπάρου, όπως και τις θαλάσσιες σπηλιές στην περιοχή του Άη Γιώργη.

Στο λόφο του Αγίου Ιωάννου, βρίσκεται το σπήλαιο της Αντιπάρου, διάσημο για τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες του. Εδώ θα βρείτε το αρχαιότερο σταλαγμίτη της Ευρώπης!

Το σπήλαιο έχει 90 μέτρα βάθος, 50 μέτρα πλάτος και 40 μέτρα ύψος, αποτελούμενο από τρεις χώρους. Το ξωκλήσι του Αη-Γιάννη καλωσορίζει τους επισκέπτες στην είσοδο του σπηλαίου.

Αν είστε λάτρης των υπαίθριων θαλάσσιων αθλημάτων, η Αντίπαρος είναι το ιδανικό μέρος. Ειδικά αν κάνετε kitesurfing, τα κύματα στην παγκοσμίως γνωστή παραλία της Πούντας, μεταξύ της Πάρου και της Αντιπάρου, σας περιμένουν για μια αξέχαστη εμπειρία.

Επίσης μπορείτε να κάνετε scuba diving, kayaking, hiking, trekking και ποδηλασία.